Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

SOS για το εμπόριο

"Η έξοδος κινδύνου για τη σωτηρία του ελληνικού εμπορίου, δείχνει δυο κατευθύνσεις και η Κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει αυτήν της διάσωσης και της ενίσχυσης των ΜΜΕ και όχι της εξόντωσής τους με επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις και πρακτικές κατασχέσεων απαιτήσεων των οφειλετών εις χείρας τρίτων".
 
Αυτό σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της με αφορμή τους Δείκτες Κύκλου και Όγκου Εργασιών στο Λιανικό εμπόριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον μήνα Ιανουάριο.
 
Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ από τα στοιχεία ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά 25% την κατανάλωση καυσίμων τον Ιανουάριο, εντούτοις λόγω αυξήσεων πλήρωσε 5% περισσότερα, ενώ ανάλογη κατάσταση παρατηρείται και στα τρόφιμα αλλά με μικρότερη απόκλιση 4-5%.
 
Η συνομοσπονδία σχολιάζει ότι η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων λιανικής το πρώτο τρίμηνο του έτους, παρά την περίοδο των εκπτώσεων, ήταν καταστροφική. καθώς η κατακόρυφη πτώση της πορείας του τζίρου των επιχειρήσεων και του όγκου των πωλήσεων συνεχώς επιτείνεται.'
 
'Το εμπόριο καταγράφει μια διαρκή μείωση του τζίρου, σε συνδυασμό με την αλματώδη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Συγχρόνως, βιώνει τη μεγαλύτερη αποχώρηση χιλιάδων Μμε εμπόρων από το επάγγελμα.Την ίδια στιγμή, η προ των πυλών λήψη νέων μέτρων και μάλιστα πριν το Πάσχα απονευρώνει τις όποιες ελπίδες, έστω και προσωρινής ανάκαμψης της αγοράς" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...