Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Προβόπουλος

Η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ωστόσο θα πρέπει να  επιταχυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

«Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι ούτε απαραίτητη, ούτε επιθυμητή, καθώς θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα προσπαθούσε να λύσει», δήλωσε ο Προβόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να συνεχίσει με ακόμα πιο γενναία μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Άποψή μου, εξαρχής ήταν, πως η κυβέρνηση θα πρέπει να φτάσει και να ξεπεράσει τους στόχους της», είπε.

Σχετικά με την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ο κ. Προβόπουλος, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε πως η αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες αυτό το μήνα, δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την αρχή μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Επίσης, τόνισε πως οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες τιμές εμπορευμάτων διεθνών, δημιουργούν πληθωριστικές πιέσεις και αυξημένη αβεβαιότητα.

bankwars.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...