Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Alpha και Eurobank συγχωνεύθηκαν! - Το Κατάρ πρωταγωνιστής !

Part of The main building complex of the Alpha...Image via Wikipedia
Το mega τραπεζικό deal μεταξύ της Alpha και της Eurobank είναι γεγονός. Θα επικυρωθεί στα έκτακτα διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνέλθουν την Δευτέρα 29 Αυγούστου ώστε να επικυρώσουν το deal αναφέρει σε δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr ο Γενικός Διευθυντής της Alpha bank Γ Αρώνης.

Το Κατάρ – ήδη το fund Paramount ελέγχει το 4% της Alpha bank – θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο deal αναφέρει ο κ Αρώνης. Ερωτηθείς για το τι ποσοστό θα αποκτήσει το Κατάρ στο νέο σχήμα απέφυγε να σχολιάσει, ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές του www.bankingnews.gr αναφέρουν ότι θα αποκτήσει το 20% του νέου σχήματος και θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος.
Το mega τραπεζικό deal δημιουργεί την μεγαλύτερη βάση ενεργητικού τράπεζα στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με ενεργητικό 144 δις ευρώ, δάνεια 98 δις ευρώ, καταθέσεις 77 δις ευρώ και ίδια κεφάλαια 10,3 δις ευρώ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...