Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Λουκέτο στο εμπορικό κέντρο των μεγάλων ελληνικών πόλεων

«Συναγωνίζονται» σε λουκέτα οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Ηρακλείου Κρήτης, της Καβάλας, της Κοζάνης, της Έδεσσας, της Βέροιας και της Τρίπολης. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η οδός Σταδίου όπου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων το οποίο φτάνει το 34%. Η έρευνα που υλοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καταγράφει την ανησυχητική πορεία του εμπορικού κόσμου και την αύξηση των λουκέτων.


Πρωταθλήτρια η Σταδίου
Η κατάσταση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010. Αμέσως μετά τη Σταδίου, ο μεγαλύτερος αριθμός λουκέτων καταγράφηκε στην οδό Ακαδημίας (26%), στην Ερμού (25%) και στην Πατησίων (26%).

Τα προάστια της Αθήνας ακόμη αντιστέκονται. Στη λεωφόρο Ηρακλείου, όπως και στη Θησέως, το ποσοστό των «λουκέτων» φτάνει στο 18%. Στην Κηφισιά ωστόσο, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%. Στο Χαλάνδρι παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) που φτάνει το 22%. Ανησυχητική είναι και η εικόνα στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά με το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους να είναι κλειστά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


ΔΗΜ.ΑΡ: «Περισσότερα λουκέτα στην αγορά και νέο κύμα ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ»

Με αφορμή τη νέα επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ, η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε σε ανακοίνωσή της:

«Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει σταθερά ότι θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο ΦΠΑ για να μπορέσουν να ανασάνουν και οι πολίτες και η μικρή και μεσαία επιχείρηση του εμπορίου. Θα πρέπει, επίσης, ο ΦΠΑ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης να παραμείνει χαμηλός.

Ας αντιληφθεί επιτέλους η κυβέρνηση ότι η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσει σε περισσότερα λουκέτα στην αγορά και σε νέο κύμα ακρίβειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...