Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο ΦΠΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για θέματα οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Δημήτρη Χατζησωκράτη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου(ΕΣΕΕ). Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει σταθερά ότι θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά ο ΦΠΑ για να μπορέσουν να ανασάνουν και οι πολίτες και η πολύ μικρή, η μικρή, η μεσαία επιχείρηση του εμπορίου. Θα πρέπει, επίσης, ο ΦΠΑ, αναφορικά με τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, να είναι πάρα πολύ χαμηλός. Η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων εμπορίου θα πρέπει να χαμηλώσει, για να μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να επανεπενδύουν και να μπορούν να αναπτύσσουν περαιτέρω πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με τη συγκεκριμένη εχθρότητα η επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία εμείς πιστεύουμε και θεωρούμε ότι εξυγιασμένη και ελαφρωμένη από πάρα πολλά βάρη μπορεί να διαμορφώσει συνθήκες συμμετοχής στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της χώρας και ιδιαίτερα της ανεργίας. Αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν χώρο υποδοχής πολιτών από την ανεργία στην απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...