Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κουβέλης: Να αλλάξουν νοοτροπία οι τράπεζες!

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ζήτησε να αλλάξει η τραπεζική συμπεριφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι η προηγούμενη συμπεριφορά των τραπεζών στην Ελλάδα, μια συμπεριφορά κερδοφόρα, δεν μας έπεισε ότι πράγματι οι τράπεζες συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων της αγοράς.

Για αυτό και υπάρχει ανάγκη μιας συγκεκριμένης τραπεζικής συμπεριφοράς, η οποία θα έχει σχέση και με την υπαρκτή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση Alpha- Eurobank, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, καθώς, όπως σημείωσε, η ανεργία ξεπερνά το 16%.

Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν σημεία σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να οδηγούν σε κυβερνητική συνεργασία αναφέροντας: «Συναίνεση στο επίπεδο της σύγκλισης για τη διαμόρφωση κοινού κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα».

Δεν απέκλεισε, τέλος, τις πρόωρες εκλογές αλλά όπως είπε μπορεί να προκύψουν ως αναγκαστική λύση και όχι έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...