Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Όλες οι Ελληνικές Τράπεζες θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων

Με δηλώσεις στην επιτροπή της βουλής ο υπουργός οικονομικών δήλωσε, ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες πλην των ΑΤΕ και ΤΤ θα... συμμετέχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων, οι όροι της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Να τονίσουμε, ότι σε χθεσινό του δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε πηγές από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, το Reuters αναφέρει ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες και αναμένεται να στείλει λεπτομερή προσφορά για τους όρους συμμετοχής των ελληνικών τραπεζών, στα μέσα του Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο διεθνή πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος ελληνικής τράπεζας “Περιμένουμε περίπου στα μέσα Αυγούστου να λάβουμε από το ελληνικό δημόσιο το μνημόνιο συναντίληψης (MOU) που θα περιλαμβάνει τους όρους και τις διαδικασίες ανταλλαγής στη βάση των οποίων θα υπολογιστούν οι επιπτώσεις και οι ζημίες στην κάθε τράπεζα“, ενώ πρόσθεσε ότι “η πρόταση θα έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”.

“Θα μας δοθεί χρόνος 10-15 ημέρες να μελετήσουμε τις επιλογές που έχουμε και να απαντήσουμε εάν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε, σε τι ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας και σε ποιο από τα τέσσερα σχήματα και να το στείλουμε πίσω υπογεγραμμένο”, τόνισε η συγκεκριμένη πηγή, ενώ όπως αναφέρει το Reuters, τα λεγόμενα επιβεβαιώθηκαν και από άλλα τραπεζικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...