Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αύξηση εξαγωγών και προσέλκυση επενδύσεων ζητάει ο Στ. Λαμπρινίδης

Σε εξωστρεφείς οικονομικές και επιχειρηματικές κινήσεις ως αντίδοτο στην κρίση, παρακίνησε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος σήμερα τους προέδρους τριών ελληνικών εξαγωγικών φορέων, την Χρ. Σακελλαρίδη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τον Δημ. Λακασά του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τον Αλκ. Καλαμπόκη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης καθώς και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Eurobank EFG, Ν. Καραμούζη.

Η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα είναι δυο μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση παράλληλα με την εξυγίανση των δημοσιονομικών, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε το ρόλο του υπουργείου στον τομέα αυτό, λόγω του δικτύου των πρεσβειών που διαθέτει ανά τον κόσμο και χαρακτήρισε «συναγωνιστές» σε αυτή την προσπάθεια τους σημαντικότερους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, μαζί με τους οποίους, καθώς και με την υποστήριξη της Eurobank, υλοποιείται από τις αρχές του χρόνου ένα πρόγραμμα με την επωνυμία «Go International».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που αφορά στη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων και διμερών επιχειρηματικών επαφών. Από τους βασικούς στόχους είναι η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών


enet.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...