Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι έμποροι Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, με επιστολή της στον πρωθυπουργό αναφέρεται στο μέτρο που πρόκειται προσεχώς να εφαρμοσθεί, σύμφωνα με το οποίο οι ΔΟΥ θα δίνουν προθεσμία 15 ημερών σε περίπου 900.000 φορολογούμενους, για αποπληρωμή χρεών που ξεκινούν ακόμα και από τα 500 ευρώ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, το δημόσιο θα προβαίνει σε κατασχέσεις ή ακόμα και αυτόφωρο.
Η ομοσπονδία επισημαίνει πως θεωρεί απαράδεκτο να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης αυτοί που χρωστούν πολλές χιλιάδες ευρώ με τους καθημερινούς βιοπαλαιστές που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση.
Οι έμποροι υπογραμμίζουν πως,«είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει μία ιεράρχηση στον τρόπο μεταχείρισης και κλήσης των οφειλετών» και αντιπροτείνουν,«η αυτόφωρη διαδικασία και οι κατασχέσεις να εφαρμοστούν για χρέη από 20.000 ευρώ και άνω».
Κλείνοντας καλούν τον πρωθυπουργό να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να εξαντλούν οικονομικά τον κλάδο τους που μέχρι τώρα δεν είχε δείξει δείγματα οικονομικής ασυνέπειας και προσθέτουν «να στραφείτε στο κυνηγητό του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και άλλων ανοικτών πληγών που χρόνια τώρα μαστίζουν την ελληνική οικονομία. Να προβείτε στην απλοποίηση του πολυδαίδαλου φορολογικού συστήματος ώστε να καταργηθεί η γραφειοκρατία που συντηρείται για να καλύψει τον έλεγχο όλης αυτής της κατάστασης. Οφείλετε να εισακούσετε την κραυγή αγωνίας χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και να κατανοήσετε ότι η τακτική που ακολουθείτε θα μας οδηγήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στο δημόσιο, όχι λόγω αγανάκτησης αλλά λόγω καθαρής αδυναμίας, συμπαρασύροντας την ελληνική οικονομία σε ολοσχερή καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...