Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κέρδη άνω του 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη άνω του 2% έκλεισαν τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με «φόντο» την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ για το fiscal cliff και εν αναμονή του αυριανού Eurogroup.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης στη συνάντησή τους την Τρίτη θα δώσουν την έγκριση για την εκταμίευση 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της.

Εν τω μεταξύ αναφορικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Barrack Obama εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων δηλώνοντας βέβαιος πως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν παράλληλα και από τις ανακοινώσεις για τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ σύμφωνα με τα οποία οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο αυξήθηκαν 2,1% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,79 εκατ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση 1,1% στα 4,7 εκατ.

Επίσης, άνοδο για έβδομο διαδοχικό μήνα και στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 ½ ετών κατέγραψε το Νοέμβριο ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει η National Association of Home Builders. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 46 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από Μάιο του 2006 - από τις 41 μονάδες τον Οκτώβριο. Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο στις 42 μονάδες.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 2,18% στις 268,58 μονάδες, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 κατέγραψε κέρδη 2,8%.

Ο βρετανικός FTSE100 ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,36% στις 5.737,66 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC40 σημείωσε άνοδο 2,93% στις 3.439,58 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο γερμανικός DAX30 ενισχύθηκε 2,49% στις 7.123,84 μονάδες.

Στην Ιταλία ο δείκτης MIB κατέγραψε άνοδο 3,05%, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη 2,31%, ενώ ο ελβετικός SMI έκλεισε στο +2%. Στη Ρωσία, οι δείκτες MICEX και RTS ενισχύθηκαν 1,11% και 0,08% αντίστοιχα, ενώ ο τουρκικός ISE100 υποχώρησε 0,26%.

Από το «μέτωπο» της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας ξεχωρίζει η ανακοίνωση της HSBC Holdings ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της συμμετοχής που διατηρεί στην Ping An Insurance. Η μετοχή της HSBC Holdings σημείωσε άνοδο 3,78%.

Άνοδο 3,6% σημείωσε επίσης η μετοχή της πετρελαϊκής ΒΡ, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να εξετάζει την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 3,7 δισ. στερλινών (5,9 δισ. δολαρίων).

Κέρδη 3,8% σημείωσε η μετοχή της ING Groep NV, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε παράταση χρόνου προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει στην πώληση των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr







Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...