Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ενίσχυση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας για τον Όμιλο Euromedica



  • Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 24,4% (176,04 εκ. ευρώ)
  • Ενίσχυση λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) στα 30,8 εκ. ευρώ
  • Σημαντική ενίσχυση των εκτός Ελλάδας δραστηριοτήτων



Ο Όμιλος εταιρειών Euromedica ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά του για το εννεάμηνο του 2012 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Τα βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν το εννεάμηνο του 2012 και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την ελληνική οικονομία είναι η σημαντική έλλειψη ρευστότητας στην αγορά καθώς και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος απόρροια της συνεχιζόμενης ύφεσης και των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που λαμβάνονται. Σε αυτό το πλαίσιο ο κλάδος υγείας έχει επηρεαστεί σημειώνοντας σημαντικές απώλειες. Η Διοίκηση της Euromedica όμως λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά προσάρμοσε εγκαίρως το στρατηγικό της σχεδιασμό και κεφαλαιοποίησε τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, ενέργειες που απέδωσαν και αντικατοπτρίζονται και στα οικονομικά της αποτελέσματα.  
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο του 2012 σε 176 εκ. ευρώ έναντι 141,6 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2011, σημειώνοντας σημαντική αύξηση της τάξεως του 24,4%, απόρροια της ενίσχυσης των διεθνών δραστηριοτήτων η οποία οδήγησε στην αυξημένη πληρότητα στα κέντρα αποκατάστασης και τις γενικές κλινικές του Ομίλου.
Τα μικτά κέρδη  του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 138,6% και ανήλθαν σε 46 εκ. ευρώ έναντι 19,3 εκ. ευρώ το εννεάμηνο του 2011, με το περιθώριο μικτού κέρδους να διαμορφώνεται σε ποσοστό 26,2% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι ποσοστού 13,6% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η βελτίωση της μεικτής κερδοφορίας αποδίδεται στην αύξηση της πληρότητας, στην πολιτική περιορισμού του κόστους απόρροια της κεντρικής διαπραγμάτευσης βασικών συμβάσεων, όσο και στη συνολική βελτίωση του μίγματος υπηρεσιών υγείας που προσφέρθηκαν.
Σημαντική ήταν και η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου όπου τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2012 σε 30,8 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 63 χιλ. ευρώ πέρυσι. Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε κέρδη 70 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 87,4 εκ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 8,4 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 93,9 εκ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2011.
Σε επίπεδο  ταμειακών ροών, συνεχίστηκαν και  στο τρίτο τρίμηνο οι πιέσεις  καθώς το μεγαλύτερο μέρος των  εμπορικών απαιτήσεων του Ομίλου κατά την 30/9/2012 προέρχονταν από ασφαλιστικά  ταμεία του Δημοσίου και τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Η Εταιρεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών της.  
Η Διοίκηση του  Ομίλου Euromedica προσδοκά στην υλοποίηση  των εξαγγελιών της κυβέρνησης για  αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς εταιρείες του ιδιωτικού τομέα υγείας, μετά και τις τελευταίες ενέργειες για την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από την τρόικα, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας του Ομίλου. Παράλληλα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των μεταβαλλόμενων συνθηκών με στόχο την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής της Euromedica περιλαμβάνουν την ενίσχυση της παρουσίας του Ομίλου στις εκτός Ελλάδος αγορές και κυρίως στη Μέση Ανατολή καθώς και την περαιτέρω περιστολή του λειτουργικού κόστους, όπου αυτό είναι εφικτό, χωρίς να επηρεάζεται η υψηλή ποιότητα  των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που αποτελεί για τη Euromedica απόλυτη προτεραιότητα.
Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα εννεάμηνου 2012 ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος δήλωσε: «Η ενίσχυση του εξωστρεφή προσανατολισμού της Euromedica και η διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας αποτελούν το βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κάνουμε όλες τις αναγκαίες επενδυτικές επαφές που θα μας επιτρέψουν την επέκταση μας στις διεθνείς αγορές είτε αυτόνομα, είτε μέσω συμπράξεων με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς των χωρών αυτών. Στόχος μας είναι σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε να προφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες στον τομέα υγείας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...