Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Reuters: Το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα σύμφωνα με την τρόικα

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters, φαίνεται πως η τρόικα θεωρεί δεδομένη την ανάγκη δύο επιπλέον ετών για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη απόφαση.

«Αν και δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απόφαση, έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι η τρόικα βασίζει όλες τις εκθέσεις και δημοσιονομικές μελέτες της στην εκτίμηση ότι η χώρα θα χρειαστεί άλλα δύο έτη για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη, η Ελλάδα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα που θα της επέτρεπε να σταθεροποιήσει το χρέος της το 2014. Ωστόσο, αυτή η ημερομηνία ενδέχεται να μεταφερθεί για το 2016.

Η πηγή του Reuters ανέφερε, επίσης, ότι η διετής παράταση συνεπάγεται επιπλέον χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις άλλων αξιωματούχων, οι πρόσθετες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ανέρχονται σε 30 δισ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...