Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Με ιδιωτικές επενδύσεις θέλει να χτυπήσει την ανεργία ο Μηταράκης

Το υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, είπε...

Μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων είναι δυνατό να επιτευχθεί η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Μηταράκης είπε πως υποχρέωση του κράτους είναι η κατά προτεραιότητα δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα είναι βιώσιμες και το μεγάλο αυτό στοίχημα θα επιτευχθεί μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

«Ο δημόσιος τομέας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και το υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Σήμερα, η εικόνα της Ελλάδας, ως επιχειρηματικού προορισμού, αλλάζει ταχύτατα» υπογράμμισε ο υφυπουργός επισημαίνοντας ενδεικτικά ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στη σχετική έκθεση για το 2013 ανέβασε την Ελλάδα 22 θέσεις στη συνολική κατάταξη .

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ακολούθως αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου για την προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες αφορούν στην εδραίωση κλίματος δημοσιονομικής σταθερότητας, στην παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, στη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών και στην διαμόρφωση ενός νέου επενδυτικού και αναπτυξιακού πλαισίου που θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο και το οποίο θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Τέλος, σε ότι αφορά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας ο κ.Μηταράκης αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική για τις Εξαγωγές η οποία παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου και περιλαμβάνει συγκεκριμένους στόχους όπως τη δραστική ελαχιστοποίηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου έως το 2014 και την ενίσχυση των εξαγωγών αγαθών, ώστε να φτάσουν από το 10,3% του ΑΕΠ σήμερα, στο 16% στο τέλος του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...