Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σάνυο Ελλάς: Μείωση τζίρου και ζημίες στο εννεάμηνο

Στο ποσό των 7,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σάνυο Ελλάς Συμμετοχική στο εννεάμηνο του 2012 έναντι των 11,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κάμψη των πωλήσεων οφείλεται στην μείωση των εσόδων από τον ναυτιλιακό τομέα κατά 3,6 εκατ. ευρώ λόγω των μειωμένων ναύλων σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011 και την απώλεια ενός πλοίου καθώς και στα μειωμένα έσοδα κατά 0,40 εκατ. ευρώ από ενοίκια του εμπορικού κέντρου AVENUE λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Ο όμιλος εμφάνισε ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών - επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ύψους 7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 3,6 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2011. Το αποτέλεσμα του εννεαμήνου του 2012 περιλαμβάνει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ που αφορά απομείωση αξίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων από διακοπείσες δραστηριότητες (για την θυγατρική ARCADIA ABEE). Οι ζημίες του Ομίλου μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 67 εκατ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2011.

Στόχος της εταιρείας για το 2012 είναι η ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του υφιστάμενου δανεισμού και η ενίσχυση της ρευστότητάς της μέσω ρευστοποιήσεων συμμετοχών και ακινήτων.

Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο ΧΑ, η διοίκηση, στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν θα είναι σε θέση να επαναδημοσιεύσει την ετήσια οικονομική έκθεση της χρήσης 2011, πριν ολοκληρωθούν τυπικά όλες οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, όρο που έχει θέσει ο νόμιμος ελεγκτής της εταιρείας κατά την 31/12/2011.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...