Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θετική υποδοχή της Wall Street στην εκεχειρία

English: Barack Obama delivers a speech at the...
 (Photo credit: Wikipedia)
Με οδηγό τον κλάδο τεχνολογίας το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε σε υψηλά δύο εβδομάδων, επιδοκιμάζοντας τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο τζίρος συναλλαγών παρέμεινε χαμηλός ενόψει της αυριανής αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. 

Mετά από οκτώ μέρες συγκρούσεων, το Ισραήλ και η στρατιωτική οργάνωση Χαμάς συμφώνησαν την κατάπαυση πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, όπου ξέσπασαν εκδηλώσεις ενθουσιασμού για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο πρόεδρος Obama ευχαρίστησε τον Netanyahu που αποδέχθηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δυο ηγετών.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 48,30 μονάδες (0,38%) κλείνοντας στις 12.836,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 9,80 μονάδων (0,34%) και έκλεισε στις 2.926,50 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,20 μονάδων (0,23%) κλείνοντας στις 1.391,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 6 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 11,94 δολάρια με άνοδο 0,23 δολ. ή σε ποσοστό 1,96%. Ακολούθησαν η Bank of America Corp με κέρδη 1,45% και κλείσιμο στα 9,77 δολάρια και η Microsoft, η οποία έκλεισε στα 26,95 δολάρια με άνοδο 0,90%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Du Pont (-0,89%), η Intel (-0,79%) και η Caterpillar (-0,34%).

Οι συναλλαγές αυτής της εβδομάδας θα έχουν μικρότερη διάρκεια καθώς την Πέμπτη το χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό, ενώ την Παρασκευή η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί νωρίτερα. Το θετικό κλίμα διατηρείται από όταν ο πρόεδρος Obama και οι ηγέτες του Κογκρέσου εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως είναι πιθανή μια συμφωνία για την αποφυγή των αυτόματων περικοπών δαπανών και φορολογικών αυξήσεων.

"Ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την οικονομία και την αγορά εργασίας παραμένει ο δημοσιονομικός γκρεμός. Όσο πιο σύντομα επιτευχθεί μια συμφωνία και όσο πιο ξεκάθαρη είναι αυτή, τόσο το καλύτερο", λέει ο Jim Baird της Plante Moran Financial Advisors.

Οι διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψε πτώση την περασμένη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το επίπεδο των 400 χιλ.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 41.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 410.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Νοεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Οι μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων τοποθετούσαν τον αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα στις 410.000 καθώς ο αριθμός των αιτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 451 χιλ. από 439 χιλ.

Οριακά υψηλότερα διαμορφώθηκε το Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 82,7 μονάδες από 82,6 μονάδες τον Οκτώβριο χάνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων οι οποίοι τον τοποθετούσαν στις 83,5 μονάδες. Σημειώνεται πως στα μέσα του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ο δείκτης είχε τοποθετηθεί στις 84,9 μονάδες.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 90,7 μονάδες από 88,1 μονάδες ενώ ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε πτώση στις 77,6 μονάδες από 79 μονάδες.

Οι δείκτες για τις πληθωριστικές προσδοκίες σε ορίζοντα 12 και 5 μηνών διατηρήθηκαν στο 3,1% και στο 2,8% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, αύξηση κερδών 3% και πωλήσεων 14% κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο χρήσης η εταιρεία γεωργικού εξοπλισμού Deere & Co.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 687,6 εκατ. δολ., ή 1,75 δολ. ανά μετοχή, από 669,6 εκατ. δολ., ή 1,62 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 9,79 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα ανά μετοχή κέρδη στα 1,88 δολ. και τις πωλήσεις στα 8,93 δισ. δολ.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...