Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Alpha Bank: Ανάκαμψη όχι στα χαρτιά, αλλά στην πράξη

Την ανάγκη ανάκαμψης «όχι στα χαρτιά και τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου, αλλά στην πράξη» υπογραμμίζουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank  στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.
Μεταξύ άλλων οι αναλυτές επισημαίνουν πως «ο μόνος τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα είναι να αποδώσει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να ανακάμψει η οικονομία μία ώρα αρχύτερα, μιας και έχουμε πλέον φθάσει στα όρια της κοινωνικής αντοχής».

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, είναι απολύτως απαραίτητο, να χρησιμοποιηθεί, άμεσα και όχι σε δόσεις, μέρος από τα 90 δισ. ευρώ που είναι στο πακέτο διάσωσης και δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη, για την πληρωμή των οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ και την αποπληρωμή των εντόκων γραμματίων δημοσίου ύψους άνω των 18 δισ. ευρώ στα χέρια των τραπεζών, έτσι ώστε να πέσει ρευστότητα στην αγορά που στενάζει.

Πέραν τούτου, αναφέρει η Alpha Bank, είναι απολύτως αναγκαίο να διαπραγματευθούμε και την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων των οδικών αξόνων και την απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενώ τονίζει ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αξιοποιούμε με πιο ταχείς ρυθμούς το κεφάλαιο που λέγεται "αποκρατικοποιήσεις". Ας σημειωθεί, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ίσως ο μοναδικός μοχλός ανάκαμψης που έχουμε στα χέρια μας και που η ενεργοποίηση του δεν απαιτεί αποφάσεις τρίτων».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...