Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καταθέσεις 1 δισ. ευρω΄επέστρεψαν τον Ιούνιο


Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.


Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές τον Ιούνιο επέστρεψαν κεφάλαια ύψους 1δισ ευρώ στις τράπεζες, με τα υπόλοιπα των καταθέσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 164,3δισ ευρώ (τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος οι καταθέσεις στα τέλη Μαΐου αυξήθηκαν στα 163,39δισ ευρώ από 162,29δισ ευρώ τον Απρίλιο. Οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών ανήλθαν στα 136,9δισ ευρώ, εκ των οποίων τα 87δισ ευρώ είναι τοποθετημένα σε καταθέσεις προθεσμίας. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων διαμορφώνονται στα 27δισ ευρώ εκ των οποίων τα 9δισ είναι τοποθετημένα σε προθεσμιακούς λογαριασμούς.

Δημοσίευμα του Reuters, κάνει αναφορά στις καταθέσεις ιδιωτών στον «ευπαθή Νότο» και σημειώνει ότι στην Ελλάδα τα υπόλοιπα των καταθέσεων έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα το 2012, όταν είχε κορυφωθεί η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ πλέον έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες και καταγράφουν σταθεροποιητική πορεία.

Στην Κύπρο, οι καταθέσεις σημείωσαν πτώση φέτος, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων για τη διάσωση του κυπριακού συστήματος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, οι καταθέσεις στην Κύπρο μειώθηκαν κατά 1,9% το Μάιο και διαμορφώθηκαν στα 40,53δισ ευρώ (ενώ κατά 7% είχαν μειωθεί τα υπόλοιπα και τον Απρίλιο 2013).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πτώση εμφανίζουν και οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ισπανίας, καθώς τα υπόλοιπα υποχώρησαν κατά 0,4% τον Μάιο και κατά 1,4% τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...