Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρυσόστομος Γερούκης

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) υπέβαλε σήμερα, στον ειδικό εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, Νίκο Μαράτο, ο πρόεδρος της εισηγμένης, Χρυσόστομος Γερούκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως εξήγησε, για τις διαρκείς παλινωδίες στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Γερούκης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι τα 2,5 από τα 3,5 χρόνια, που βρισκόταν στο τιμόνι της εταιρείας, τα "χέρια" του ήταν ουσιαστικά δεμένα και, πλέον, δεν μπορούσε να συνεχίσει να διοικεί την ΕΒΖ υπό αυτές τις συνθήκες. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει φαίνεται ότι ήταν το διαφαινόμενο ναυάγιο στον διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της ΕΒΖ στη γαλλική "Cristal Union".

"Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη δίνη συνεχών αποτυχημένων προσπαθειών για ιδιωτικοποίηση. Αυτό έχει διαμορφώσει ένα μη καλό κλίμα στην αγορά. Πρέπει να ληφθεί άμεσα μια οριστική απόφαση για το μέλλον της εταιρείας.

'Η να πωληθεί γρήγορα ή να αποφασιστεί ότι δεν πωλείται και να τεθεί επικεφαλής ένα διοικητικό συμβούλιο, που θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες της αγοράς. Η εταιρεία δεν είναι δημόσια επιχείρηση. Είναι ΑΕ εισηγμένη στο χρηματιστήριο και ώς τέτοια πρέπει να λειτουργεί, να είναι μέσα στην αγορά", επισήμανε ο κ.Γερούκης.

Πρόσθεσε ότι, επειδή ο πρόεδρος της ΕΒΖ είναι εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, επιβάλλεται το σώμα να συνεδριάσει ακόμη και εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διοικητικές αλλαγές και να οριστεί ο νέος πρόεδρος. "Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για αναμονή και συζητήσεις", επισήμανε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την Cristal Union ήταν οι αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις της ΕΒΖ, για τις οποίες οι Γάλλοι ζητούσαν να γίνει "κούρεμα", ώστε ακολούθως να προχωρήσει η συμφωνία._ Αλεξάνδρα Γούτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...