Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

«Αρρυθμίες» στο Taxisnet εξαιτίας των 335.000 δηλώσεων που υποβλήθηκαν τη Δευτέρα

Βροχή τα λάθη με τους τόκους στις δηλώσεις 

Περισσότερες από 335.000 δηλώσεις υποβλήθηκαν χθες μέσω του Taxisnet. Σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων κ. Χάρη Τσαβδαρή, το Taxis παρουσίασε χθες «αρρυθμίες» γιατί ο όγκος των δηλώσεων που υποβλήθηκε ήταν πολύ μεγάλος.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 10 το βράδυ είχαν υποβληθεί 147.000 δηλώσεις Ε1, 72.000 δηλώσεις Ε2, 21.000 δηλώσεις Ε3 και 95.000 δηλώσεις ΦΠΑ.

Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα από τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες, αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων».

Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.

Χθες, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους φορολογουμένους που ο ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2 το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση, προκειμένου να τους διευκολύνει.

Συγκεκριμένα, παρέτεινε έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 την προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, που έληγε κανονικά χθες,

Η παράταση αφορά για την ώρα μόνο τα ψηφία 1 και 2 και δεν έχει καμιά σχέση με τα υπόλοιπα ψηφία ή την καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου, η οποία αφορά στους ΑΦΜ, που λήγουν στο μηδέν. Κατά συνέπεια οι υπόλοιποι φορολογούμενοι συνεχίζουν κανονικά την υποβολή των δηλώσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα: Για τους φορολογούμενους των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο 3 και 4 η προθεσμία λήγει στις 29 Ιουλίου, για το 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013, για τα ψηφία 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013, για το ψηφίο 9 έως και την 26η, και για το ψηφίο 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...