Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Προς συγχώνευση ΤΤ και ΤBank

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκονται την Πέμπτη οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank.
Η αναστολή διαπραγμάτευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Τ.Τ. και T-Bank με σκοπό τη συγχώνευση των δυο τραπεζικών ιδρυμάτων.
Σχετική ανακοίνωση του ΧΑ αναφέρει τα εξής:
"Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής
Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" και "T BANK
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" από σήμερα 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, σε περίπτωση που αποφασισθεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.
Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" .
Πάντως, το Δ.Σ. του Τ.Τ. εκτιμάται ότι θα συνέλθει μετά δυσκολιών, καθώς θα συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε απεργία αντιδρώντας στην πώληση της Τράπεζας.
Σημειώνεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων του Τ.Τ. δεν επιθυμεί την απορρόφηση της ΤBank καθώς εκτιμά ότι απλά δρομολογεί ταχύτερες διαδικασίες πώλησης για το Τ.Τ. και μάλιστα επιβαρύνοντας τον ισολογισμό του.

Η TBank, σε σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει πως το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 με μοναδικό θέμα πρόταση συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ.

http://bankwars.blogspot.com/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...