Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αισιοδοξία για πετρέλαιο στην Δυτική Ελλάδα

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος και τις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας «δίνουν» τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωχημικών ερευνών...
Οι σημερινές διαδικασίες όμως, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κάθε άλλο παρά «στρώνουν το χαλί» στους υποψήφιους επενδυτές.
Τα παραπάνω επισήμαναν οι εισηγητές σε αποψινή εκδήλωση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι τα κοιτάσματα είναι μεν υπαρκτά, αλλά η Ελλάδα… δεν είναι Βενεζουέλα.
«Αλάσκες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, σε αντίθεση με τα σενάρια που κυκλοφορούν, αλλά η απάντηση για το αν εντοπίζονται κοιτάσματα είναι κατηγορηματικά θετική. Υπάρχουν πάνω από 11 ενεργά πετρελαϊκά κοιτάσματα, κυρίως σε δυτική Ελλάδα και ανατολική Θράκη», σημείωσε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση ο τεχνικός σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου ΑΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανεξερεύνητη χώρα, αφού έχουν γίνει μόλις 175 γεωτρήσεις, εκ των οποίων μόλις οι 20-22 ήταν αντιπροσωπευτικές με βάση τα σημερινά δεδομένα (τη στιγμή που μόνο στα κοιτάσματα του Πρίνου, σε εμβαδόν 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν πραγματοποιηθεί 25!).
Κατά τον δρα Νικολάου, το γεγονός ότι η Ιταλία, η Κροατία και η Αλβανία έχουν ανάλογα συστήματα, επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο ύπαρξης περισσότερων κοιτασμάτων και στην Ελλάδα.
Νωρίτερα, πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δρ Νικολάου δήλωσε ότι, εφόσον η πολιτεία ανοίξει την αγορά, η εταιρία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε έρευνα και σε άλλες πετρελαιοπιθανές περιοχές, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρίες/ κοινοπραξίες, με τις οποίες γίνονται ήδη κάποιες προκαταρκτικές επαφές.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...