Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ελληνική κρίση «χτυπάει» και τον Dow Jones

Η ελληνική κρίση χρέους, εκτός από «πονοκέφαλο» για το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αποτελεί «βαρόμετρο» και για μία απo τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: Τις ΗΠΑ.

 Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η ελληνική κρίση, και η αδυναμία της Ευρωζώνης να δώσει άμεση και ξεκάθαρη λύση μέσω νέας βοήθειας, προβληματίζει όλες τις διεθνείς αγορές, και αοι αντιδράσεις των επενδυτών είναι νευρικές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Παρασκευή ο Dow Jones έκλεισε κάτω αό τις 12.000 μονάδες, σημειώνονας μάλιστα την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία υποχώρηση.

Όσο καθυστερεί μία βιώσιμη λύση για το επονομαζόμενο «ελληνικό πρόβλημα» οι αγορές θα συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση... Το αρνητικό σερί που σημειώνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Dow Jones, αποτελεί και ρεκόρ από την εποχή του 2002. Όσο, μάλιστα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις χώρες της Βορείου Αφρικής παραμένει θολή, τόσο οι μετοχές ενέργειας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα δέχονται συνεχόμενα πλήγματα.
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...