Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΝΤ: Έντονη η ανησυχία για Ελλάδα

Την ανησυχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο αλλά και την ετοιμότητα του να παράσχει στήριξη στην... ελληνική κυβέρνηση διαμήνυσε ο Zhu Min, ειδικός σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Ανησυχώ που η κατάσταση άλλαξε πολύ δραματικά τις τελευταίες 24 ώρες» δήλωσε ο Zhu Min και συμπλήρωσε: «έχουμε μία ομάδα στην Αθήνα έτοιμη να ολοκληρώσει την έκθεση και να προχωρήσει τα πράγματα, αλλά τώρα, δεδομένης της κατάστασης, υπάρχει πολλή αβεβαιότητα, κατά συνέπεια παρακολουθούμε τις εξελίξεις πολύ προσεκτικά και από πολύ κοντά»

«Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει συναίνεση στις προτάσεις της και πως θα έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε την έκθεσή μας» δηλώνει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ και συμπληρώνει: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στήριξη γιατί είναι απολύτως σημαντικό θέμα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για την παγκόσμια οικονομία»

Έτοιμο το ΔΝΤ για την εκταμίευση της επόμενης δόσης
Το πρακτορείο Reuters παράλληλα, επικαλούμενο πηγές της ευρωζώνης, αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου και μάλιστα ταχύτητα, ώστε να διευκολύνει την ΕΕ να κερδίσει χρόνο ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...