Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στο μικροσκόπιο της Επ.Αντ. Olympic Air - Aegean Airlines

Aegean Airlines (SX-BGV), Boeing 737-400 Spott...Image via Wikipedia
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν τεθεί τα δρομολόγια της Olympic Air και της Aegean Airlines , στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης της συγκέντρωσης των δύο αεροπορικών εταιρειών βάσει των εκτιμήσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συγκεκριμένα, ερευνάται η επαναδραστηριοποίηση της Olympic Air σε γραμμές εσωτερικού, όπως για παράδειγμα στις γραμμές Αθήνα-Κέρκυρα και Αθήνα-Αλεξανδρούπολη που ήδη εξυπηρετούνται από την Aegean Airlines, αλλά και η διακοπή των δρομολογίων της Olympic Air σε γραμμές εξωτερικού, όπως για παράδειγμα Αθήνα-Λονδίνο και Αθήνα-Παρίσι.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δ. Κυριτσάκη, που έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ. Ρόβλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Στ. Καλογιάννη.

Όπως σημειώνει ο κ. Κυριτσάκης, ο τυχόν αντι-ανταγωνιστικός χαρακτήρας της διακοπής δρομολογίων των δύο αεροπορικών εταιρειών (όπως της γραμμής Αθήνα-Ιωάννινα από την Aegean Airlines ήδη πριν από την απόρριψη του σχεδίου συγκέντρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνάται από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, βάσει σχετικών καταγγελιών αλλά και βάσει αυτεπάγγελτης έρευνας. Επίσης αναφέρεται ότι «για την πρόληψη και την καταστολή τυχόν αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών, διενεργήθηκε ήδη από το καλοκαίρι του 2010 επιτόπιος έλεγχος στα γραφεία τους από τους εντεταλμένους υπαλλήλους της Επιτροπής».

Σύμφωνα με τον κ. Κυριτσάκη, τα πορίσματα της έρευνας «δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί».
http://www.naftemporiki.gr/
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...