Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Π. Οικονόμου: "Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τα λεφτά σας"

Κίνητρα για την επιστροφή των καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό και ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα υπόσχεται η κυβέρνηση.
Το προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, κατά την τρίτη και τελευταία μέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.

«Δεν δίνουμε απλά μια μάχη. Είμαστε πάνω στη μάχη αλλά μας λείπουν σημαντικά εφόδια και θα πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, γιατί αν εγκαταλείψουμε τη μάχη θα καταστραφούμε. Γι αυτό και θα υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες τις επόμενες εβδομάδες. Θα συνεκτιμήσουμε την υπεύθυνη στάση όσων έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω στη πατρίδα, με όσους έχουν σκεφτεί αντιπατριωτικά και αντεθνικά. Αυτοί που θα επιδείξουν εθνική συνείδηση δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με αυτούς που έχουν παίξει στη χρεοκοπία της χώρας για να κερδίσουν», είπε ο κ. Οικονόμου στην ομιλία του.

Εμφανίστηκε δε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις. «Εδώ και χρόνια αρμενίζαμε λάθος, όμως είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας και κάνουμε προσπάθεια να την αλλάξουμε». Ταυτόχρονα. έδωσε έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ανέφερε μάλιστα ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα ονομάτων με βεβαιωμένες τέτοιες πράξεις, όχι όμως, όπως είπε, με το σκεπτικό της ποινής και της είδησης στα βραδινά δελτία ειδήσεων, αλλά σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

Όσον αφορά στο μνημόνιο, ο κ. Οικονόμου απέρριψε τους ισχυρισμούς όσων τον επικρίνουν ότι άλλαξε απόψεις και θέσεις, επικαλούμενος και τις δημόσιες δηλώσεις του στις 16 Μαΐου.

«Ο ισχυρισμός ότι όσοι ψηφίσαμε το Μνημόνιο, ανάμεσα τους και εγώ, το αγαπούσαμε και μας άρεσε δεν είναι δημοκρατικός. Αντίθετα είναι επικίνδυνοι και στα όρια του φασισμού αυτοί που δεν μας θέλουν να σκεφτόμαστε ελεύθερα», είπε.

Σχολιάζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, υποστήριξε ότι ο κ. Οικονόμου από αντιμνημονιακός κήρυκας μετουσιώθηκε σε εφαρμοστή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...