Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τρόικα: «Θα χάσετε τους στόχους του 2011»

European FlagImage by rockcohen via FlickrΈμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, θέλει η τρόικα, ενώ κάνει λόγο και για πιθανά νέα μέτρα για 2013-2014. Αρχές Νοεμβρίου η επόμενη δόση κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες.

Αν και η επίσημη αξιολόγηση της τρόικας θα δημοσιοποιηθεί πιθανόν στις αρχές Νοεμβρίου, η τριμερής ανέφερε σήμερα σε σύντομο ανακοινωθέν ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να χάσει τους στόχους του 2011, λέγοντας ότι η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα θα εκταμιευτεί μόλις το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εγκρίνουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Ωστόσο, τονίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει έως τότε να δώσει μεγάλη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες εμφανίζουν σοβαρές καθυστερήσεις.

Τα επιπλέον μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν από την κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα, λέει η ανακοίνωση, επαρκούν για να επιτευχθεί ο στόχος του 2012 στο έλλειμμα, αλλά για τους στόχους του 2013 και του 2014, επισημαίνει ότι ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Ωστόσο, κατά την εκτίμησή της, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν θα έρθει νωρίτερα από το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...