Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΤΟΕ: Η παρέμβαση της ΤτΕ στην υπόθεση της Proton Bank δεν ήταν έγκαιρη

«Η διάσωση της Proton Bank μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οδήγησε στην κρατικοποίησή της. Η προστασία των εργαζόμενων και των πελατών της Τράπεζας, αλλά και η αποτροπή αναταράξεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι τα κριτήρια αποδοχής της εξέλιξης αυτής για την ΟΤΟΕ», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ.

«Όμως ανεξάρτητα από τα παραπάνω, η ΟΤΟΕ επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της Τράπεζας Ελλάδος ως ελεγκτικού μηχανισμού της λειτουργίας των τραπεζών, η οποία δεν παρενέβη έγκαιρα και προληπτικά με στόχο την αποτροπή της εξέλιξης αυτής», υπογραμμίζει η ΟΤΟΕ.

«Οι φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας δεν οφείλουν να πληρώνουν τα σπασμένα των επιχειρηματικών κινήσεων ορισμένων, ούτε την ολιγωρία των θεσμοθετημένων ελεγκτικών μηχανισμών.

Η αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση είναι καθήκον της Πολιτείας, ενώ η προστασία των εργαζόμενων της τράπεζας και η ομαλή λειτουργία της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους», τονίζει ο ΟΤΟΕ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...