Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

LG: Tα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2011

LG LogoImage via WikipediaΗ LG Electronics, ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Η επιβραδυνόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επηρέασε τις συνολικές πωλήσεις του τριμήνου, ενώ οι απώλειες που σχετίζονται με επενδύσεις σε λοιπές θυγατρικές του Ομίλου της LG, οδήγησαν σε καθαρές απώλειες. Ωστόσο, λόγω του ελέγχου των δαπανών και της βελτίωσης της αποδοτικότητας, τα λειτουργικά έσοδα βελτιώθηκαν και για τις τέσσερεις εταιρείες, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Για το τρίτο τρίμηνο του 2011, η LG κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 12,9 τρισεκατομμυρίων KRW (11,92 δισεκατομμυρίων USD), σημειώνοντας μείωση κατά 4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία σημείωσε λειτουργικές ζημιές ύψους 32 δις KRW (29,57 εκατομμυρίων USD) σε σχέση με τις λειτουργικές ζημιές ύψους 185 δις KRW (156,12 εκατομμυρίων USD) για το ίδιο τρίμηνο του 2010. Οι καθαρές ζημιές της τάξης των 414 δις KRW (382,62 εκατομμυρίων USD) στο τρίμηνο, οφείλονται κυρίως στις απώλειες από επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε λοιπές θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της LG και στις καθαρές οικονομικές δαπάνες.
Επιχειρησιακές  αποδόσεις σε παγκόσμιο  επίπεδο ανά εταιρεία
Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) διέθεσε 6,8 εκατομμύρια τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη για το διάστημα από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο, πωλήσεις ρεκόρ τρίτου τριμήνου στην ιστορία της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 5,37 τρις KRW (4,96 δις USD), σημειώνοντας πτώση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα του αδύναμου καταναλωτικού συναισθήματος στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, το λειτουργικό κέρδος ανήλθε στα 101 δις KRW (93,35 εκατομμύρια USD), σημειώνοντας άνοδο 17% QoQ, χάρη στη βελτιωμένη και ισχυρότερη γκάμα premium προϊόντων, όπως η σειρά τηλεοράσεων CINEMA 3D και οι τηλεοράσεις τεχνολογίας LED LCD.
Οι πωλήσεις της LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) μειώθηκαν κατά 8,5% YoY, στα 2,76 τις KRW (2,55 δις USD). Η εταιρεία κατέγραψε λειτουργικές ζημιές ύψους 139 δις KRW (128,47 εκατομμύρια USD). Η LG θα συνεχίσει να επενδύει στην κατηγορία των smartphones και θα επιδιώξει την αύξηση των πωλήσεων στις συσκευές LTE (Long Term Evolution), με την παρουσίαση του Optimus LTE ως κεντρικό άξονα πωλήσεων και βελτίωσης της κερδοφορίας στα επερχόμενα τρίμηνα.
Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) κατέγραψε πωλήσεις ύψους 2,7 τρις KRW (2,5 δις USD) στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, κυρίως χάρη στις ισχυρές πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πιο ενεργειακά αποδοτικών και «έξυπνων» προϊόντων. Παρά την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και της υπερτίμησης του Κορεάτικου Γουόν, η εταιρεία βελτίωσε τα λειτουργικά της κέρδη κατά 11%, στα 70 δις KRW (64,7 εκατομμύρια USD) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Η Air Conditioning and Energy Solution Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές Λύσεις) της LG, κατέγραψε αυξημένο κύκλο εργασιών τρίτου τριμήνου κατά 11% YoY, κυρίως λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων στην Κορέα, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική. Η εταιρεία σημείωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 1 δις KRW (920 χιλιάδες USD) σε μία περίοδο παραδοσιακά χαμηλής ζήτησης για τα κλιματιστικά. Παρόλο που η γενικότερη ζήτηση αναμένεται να μειωθεί στο ερχόμενο τρίμηνο, η εταιρεία θα επιδιώξει την αύξηση των πωλήσεων των επαγγελματικών κλιματιστικών συστημάτων, και των μονάδων ψύξης και θέρμανσης, με την παρουσίαση πιο ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων.
H LG Electronics αναμένει συγκρατημένη ανάπτυξη στους ερχόμενους μήνες, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικά μοντέλα LTE smartphones, τηλεοράσεων CINEMA 3D και οικιακές συσκευές με πιο φιλικές προς τη χρήση λειτουργίες και υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Η εταιρεία, θα εστιάσει επίσης στην ενίσχυση της κερδοφορίας, μέσω του αυστηρότερου ελέγχου των δαπανών και της αποτελεσματικότερης κατανομής των πόρων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...