Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Ελληνικό» το 23,4% της αλβανικής τραπεζικής αγοράς

To 23,4% της αξίας του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της τραπεζικής αγοράς στην Αλβανία (1,7 δισ. ευρώ) και το 20,6% της συνολικής αξίας των καταθέσεων, κατείχαν, το 2010, οι τράπεζες ελληνικών... συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της βαλκανικής αυτής χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Αλβανικών Τραπεζών (ΑΑΒ).

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, επίσης, ότι το 29% της συνολικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων- την προηγούμενη χρονιά- κατείχε η αυστριακή Raiffeisen Bank, το 16,5% η τουρκικών συμφερόντων Banka Kombetare Tregtare (BKT), το 13,5% τράπεζες ιταλικών συμφερόντων, το 8% δύο τράπεζες αλβανικών συμφερόντων, το 5% η γαλλικών συμφερόντων Societe Generale και το 4% η γερμανικών συμφερόντων τράπεζα ProCredit Bank.

Το 28,5% των τραπεζικών υποκαταστημάτων και πρακτορείων που λειτουργούν στην Αλβανία ανήκουν σε τράπεζες ελληνικών συμφερόντων και το 21,6% του στελεχιακού δυναμικού του τραπεζικού τομέα απασχολείται σε τράπεζες ελληνικών συμφερόντων.
H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...