Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Aποζημιώσεις 256,63 σε εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο από την INTERAMERICAN

Την πελατοκεντρική πολιτική της INTERAMERICAN υπογραμμίζουν εμφαντικά οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η εταιρεία κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, οι οποίες ανήλθαν σε 256,63 εκατ. ευρώ. Η αποζημιωτική συνέπεια της INTERAMERICAN συνδέεται άμεσα με την εσωτερική εφαρμογή συστημάτων για τη διαχείριση των παραπόνων/αιτημάτων και τη δέσμευση εξυπηρέτησης πελατών από τις διευθύνσεις της με τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές και διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 η εταιρεία διαχειρίστηκε 55% λιγότερα παράπονα/αιτήματα σχετικά με αποζημιώσεις έναντι του 2009, τα οποία έφθασαν μόλις τα 649 σε σύνολο 280.285 αποζημιωθέντων (0,17%).

Ειδικότερα, κατά το εννεάμηνο η INTERAMERICAN στον κλάδο Ζωής αποζημίωσε 45.048 περιπτώσεις με το ποσόν των 120,09 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνονται σε αυτές τις αποζημιώσεις και λήξεις συμβολαίων-συντάξεις της τάξεως των 38,31 εκατ.

Στον τομέα της Υγείας καταβλήθηκαν σε σύνολο 134.242 περιπτώσεων 50,75 εκατ. ευρώ, από τα οποία σε νοσοκομειακά προγράμματα και επιδόματα ασθενειών αντιστοιχούν 24,02 εκατ. και σε καλύψεις Medisystem 26,73 εκατ. Σημειώνεται ότι στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας περιστατικών υγείας τα δύο πολϋιατρεία της εταιρείας, το Medifirst και αυτό της Αθηναϊκής κλινικής, διαχειρίστηκαν 33.367 περιστατικά.

Οι αποζημιώσεις στους κλάδους Γενικών Ασφαλειών έφθασαν συνολικά τα 62,35 εκατ. ευρώ για 58.924 περιπτώσεις, με τον κλάδο αυτοκινήτου να καταβάλλει 53,65 εκατ.

Στις Ομαδικές Ασφάλειες (Ζωής και Ζημιών, τύπου Medisystem και συνταξιοδοτικά συμβόλαια) η εταιρεία πλήρωσε 23,44 εκατ. ευρώ σε 43.519 αποζημιωθέντες.

Ζωηρή ήταν και η κίνηση των περιστατικών που αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες Βοήθειας της INTERAMERICAN, με 154.708 ανταποκρίσεις σε κλήσεις οδικής βοήθειας και 23.077 στην προσωπική (άμεση ιατρική) βοήθεια, από τις οποίες οι 62 αφορούσαν σε υγειονομική αεροδιακομιδή και οι 2.729 σε διακομιδή με ασθενοφόρο.

Πρότυπο της ACHMEA για το δίκτυο agency η INTERAMERICAN Εν τω μεταξύ, η βασική μέτοχος του μητρικού ομίλου ACHMEA, στο πλαίσιο της λειτουργίας των Expertise Centers που έχει δημιουργήσει σε επίπεδο διεθνών δραστηριοτήτων, αναγνώρισε την INTERAMERICAN ως Expertise Center στη διανομή με δίκτυο agency, εκτιμώντας το αντίστοιχο μοντέλο διανομής της εταιρείας ως πρότυπο. Πρόκειται για το μοναδικό εκτός Ολλανδίας Expertise Center –τα κέντρα για τα κανάλια πρακτόρων, τραπεζοασφαλειών και απευθείας πωλήσεων έχουν την έδρα τους στην ACHMEA- γεγονός που επιβεβαιώνει την εμπειρία που έχει κατακτήσει η INTERAMERICAN στην προώθηση προϊόντων με το δίκτυο agency.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...