Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Πρωταθλήτρια στα λουκέτα η Αχαΐα

Το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Αχαΐα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στα λουκέτα, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, επισημαίνει με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων ειδικά για την Αχαΐα.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Η Αχαΐα είναι ο μοναδικός νομός με αρνητικό πρόσημο στις ενάρξεις και διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων.

Καταγράφηκαν 796 εγγραφές νέων επιχειρήσεων έναντι 966 διαγραφών, δηλαδή αρνητικό πρόσημο -170 επιχειρήσεων.

Η αρνητική πρωτιά της Αχαΐας οφείλεται, σύμφωνα και με τα στοιχεία των μητρώων των Επιμελητηρίων της χώρας, στην ασφυξία και τη δυσχερή κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αντίθετα τα συνολικά στοιχεία των Επιμελητηρίων πανελλαδικά εμφανίζουν θετικό πρόσημο εγγραφών νέων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα μητρώα των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2011, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων έφτασαν τις 28.603, ενώ οι διαγραφές τις 25.391, δηλαδή θετικό ισοζύγιο 3.212.

Οσον αφορά στην Αχαΐα οι μειώσεις αφορούν σε όλες τις κατηγορίες και μορφές επιχειρήσεων, μεταποιητικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών.

Το μεγαλύτερο όμως πλήγμα έχουν δεχτεί οι ατομικές επιχειρήσεις και ακολουθούν οι ομόρρυθμες και άλλες μορφές επιχειρήσεων με πολύ μικρότερα ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...