Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δεν αποκλείει νέο «κούρεμα» σύμβουλος του Σόιμπλε

Την εκτίμηση ότι στο μέλλον θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή περαιτέρω δανεισμός της χώρας μας από τους εταίρους της ευρωζώνης, εκφράζει ο οικονομολόγος Κλ. Φουστ, σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Παρότι κρίνει ως θετική τη συμφωνία που επετεύχθη στη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ο Φουστ ισχυρίζεται ότι δεν αποτελεί τελική λύση.

«Δεν είμαι πεπεισμένος πως η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το εναπομείναν χρέος. Είναι ακόμη σχετικά υψηλό και είναι αναπόφευκτο ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο θα μειώσει περαιτέρω το ΑΕΠ. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η δυνατότητα είτε να βοηθήσει τη χώρα σας, παρέχοντας επιπλέον οικονομική υποστήριξη μέσω δανείων, είτε να προχωρήσει σε περαιτέρω κούρεμα κάποια στιγμή στο μέλλον», δηλώνει ο Φουστ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...