Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

"Πόλεμος" για τις μετακινήσεις διευθυντών εφοριών


Καταγγελίες της ΠΟΕ-ΔΟΥ για μετακινήσεις διευθυντών εφοριών. Ρίχνει ευθύνες στον υφυπουργό Οικονομικών


Για λογικές "Μαυρογιαλούρου" της μεταπολεμικής εποχής κατηγορεί σε σημερινή της ανακοίνωση τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Επικρίνει το γεγονός πως με αποφάσεις του στις 31 Δεκεμβρίου 2012 προχώρησε σε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών Εφοριών, αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών στην ανακοίνωση της απαιτεί αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή οποίον και αν αφορά με μετρήσιμα - ενιαία - διαφανή και κυρίως αντικειμενικά κριτήρια (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.), καθώς και την πλήρη εφαρμογή του υπαλληλικού κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του ν. 4002/2011.

"Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας χθες - σήμερα - αύριο.

Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΔΟΥ.

Δύο αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που αναμένεται να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπουν την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών, καθώς και 12 εποπτών.

Οι αντικαταστάσεις και οι νέες τοποθετήσεις αφορούν σε θέσεις για τις οποίες έχει λήξει η θητεία των έως τώρα προϊσταμένων των συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προκύπτει από τις αποφάσεις, ενώ τίθενται ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο τους οποίους πρέπει να εκπληρώνουν οι νέοι προϊστάμενοι.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιος Κωστολιάς τοποθετείται διευθυντής του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου και ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας επικεφαλής της Α ΔΟΥ Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...