Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Νικολόπουλος: «Η χώρα επιζητεί να ξεφύγει από το τέλμα της ύφεσης μέσω της ανάπτυξης»

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ Πιερίας ο εκπρόσωπος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, προκληθείς από τον δημοσιογράφο Άκη Ρούσσο, για το θέμα πώλησης της ΔΕΠΑ, έδωσε συνέχεια στα ζητήματα διαφάνειας και εξασφάλισης της συμφερότερης για την πατρίδα προσφοράς που έθεσε στην προχτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Πράγματι ζήτησα από τους ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Αθανασόπουλο και Εμίρη να ξεκαθαρίσουν εάν μεσούσης της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης πρόκειται να αλλάξουν τους όρους και ακόμα, εάν είναι αλήθεια πως οι Ρώσοι έχουν κάνει προσφορά 1.900.000 ευρώ, ενώ οι Αμερικάνοι 500.000 ευρώ.

 Ήσαν παρόντες στην συζήτηση  που έγινε την Τετάρτη στην  αίθουσα της Γερουσίας τρεις  Υπουργοί , Στουρνάρας, Καλαφάτης και  Καράογλου.

Δυστυχώς παρότι επέμεινα -μπορείτε άλλωστε να παρακολουθήσετε την συζήτηση και από το κανάλι της Βουλής- απάντηση δεν πήρα.

Όμως σήμερα διάβασα στις εφημερίδες πράγμα που μπορούν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληροφορηθούν και δυστυχώς βεβαιώθηκαν οι φόβοι μου για τα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται  στην «πλάτη» της Ελλάδος και του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού.

ΆΚΟΥΣΟΝ – ΆΚΟΥΣΟΝ!!!

Η διορισμένη διοίκηση από την Κυβέρνηση  αποφάσισε προχτές στην Πέμπτη ότι : «οι εταιρείες  που είχαν ενδιαφερθεί κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, έχουν την δυνατότητα να μπουν στα σχήματα των πέντε ομίλων που θα υποβάλλουν εντός των προσεχών εβδομάδων δεσμευτική προσφορά».

Στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΟΦΗ ο ανεξάρτητος Βουλευτής είπε : «Για να καμφθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής πλευράς στην βεβαιότητα ότι οι ρωσικοί όμιλοι θα ‘’χτυπήσουν’’ τον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ.

Εδώ και εβδομάδες  κυκλοφορούν  φήμες σύμφωνα με τις οποίες η  Negusneft  (όμιλος Sintez) προτίθεται να δώσει 1,9 δις ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ υψηλό τίμημα δίνει και η Gazprom (μόνο για ΔΕΠΑ).

Τώρα λοιπόν όπως είχα αποκαλύψει» είπε ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής, « πριν δύο 24ωρα στην Βουλή : «Μέσω της δυνατότητας συμμετοχής των ομίλων που εξεδήλωσαν αρχικώς ενδιαφέρον, αποδυναμώνεται η Ρωσική πλευρά, με το επιχείρημα ότι όταν αποχώρησαν  οι ενδιαφερόμενοι υπήρχαν διαφορετικές (πολύ αρνητικές) συνθήκες στην οικονομία!!!»

Κλείνοντας ο Νίκος Νικολόπουλος είπε: «Η αλήθεια όμως είναι πως η Κυβέρνηση έδωσε την δυνατότητα αυτή, προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής πλευράς και μιας μερίδας αξιωματούχων της comision».

Τέλος,  Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι υπάρχουν απαράβατες ηθικές και κοινωνικές αξίες που έχουν διατυπωθεί από τον «πατέρα» της κοινωνικής κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που αποτελούσε μέχρι πρότινος, διακηρυγμένες θέσεις όλων των κυβερνήσεων και των ηγεσιών της Ν.Δ. με μόνη εξαίρεση τη σημερινή ηγεσία του κόμματος…..

Τα προαναφερόμενα, που μπορεί κάθε πολίτης να βρει στο site και στο κανάλι της Βουλής, αποδεικνύουν την αναξιοπιστία  εκείνων που διαχειρίζονται τα «ασημικά» του ελληνικού δημοσίου» και κατέληξε :

«Η χώρα επιζητεί να ξεφύγει από το τέλμα της ύφεσης μέσω της ανάπτυξης κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσελκύσουμε, κυρίως, επενδύσεις πέραν της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...