Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Τραγική» η κατάσταση των επιχειρήσεων κατασκευής επιγραφών


«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση των επιχειρήσεων κατασκευής επιγραφών για καταστήματα και επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων (ΟΒΣΘ). Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, στο πρώτο μισό του 2012, οι επιχειρήσεις επιγραφών κατέγραφαν πτώση τζίρου 70%-80% σε σχέση με τα έτη 2011-2010, ενώ είχαν απολύσει περίπου το 70% των εργαζομένων.

Σύμφωνα με υπόμνημα της ΟΒΣΘ προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, η απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να επιβάλλει πρόστιμα σε όσους επαγγελματίες αναρτούν πινακίδες, έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση ζήτησης για επιγραφές, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές τους να βρίσκονται στα όρια της βιωσιμότητας.

Ο λόγος γίνεται για τις ενδεικτικές επιγραφές, ήτοι εκείνες που δηλώνουν την επαγγελματική δραστηριότητα του καταστηματάρχη και «σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 2946/2001 περί υπαίθριας διαφήμισης», σύμφωνα με την ΟΒΣΘ. Κατά την άποψή του δήμου, ωστόσο -ισχυρίζεται η Ομοσπονδία- αυτές οι πινακίδες παραβιάζουν τις διατάξεις του 2946/2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...