Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι Έλληνες επενδυτές στρέφονται προς την Αργεντινή


Τους πρώτους εννέα μήνες (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) του 2012 αυξήθηκαν οι ελληνικές εισαγωγές από την Αργεντινή,κατά 26,5% (από 72,6 σε 91,8 εκατ. ευρώ) ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 25,6% (από 3,9 σε 2,9 εκατ. ευρώ).  

Όπως  αναφέρεται από την  έκθεση της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες στην οποία σημειώνεται ότι «η Αργεντινή έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών, στους τομείς της Ναυτιλίας (NAVIOS SOUTH AMERICAN LOGISTICS INC), των Κατασκευών (Όμιλος LIBRA), των Τηλεπικοινωνιών (INTRALOT), της Οινοποιίας (ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ) και της Βιομηχανίας Τροφίμων (PAVLIDIS S.A.)».

 Επιπρόσθετα ,στην Αργεντινή είναι εγκατεστημένες πολλές άλλες εταιρείες ομογενών και Αργεντινών ελληνικής καταγωγής, οι οποίες έχουν συστήσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Αργεντινής, με έδρα το Μπουένος Άιρες.

Όπως παρατηρείται  το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα από την Αργεντινή στη χώρα μας είναι όλο και ισχυρότερο: οι αφίξεις στην Ελλάδα Αργεντινών τουριστών αυξήθηκαν από 5.462 το 2005 σε 17.772 το 2010 και 21.912 κατά το 2011. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012 οι αφίξεις τουριστών από Αργεντινή υπερδιπλασιάσθηκαν εκ νέου (11.532 έναντι 5.017 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011), «παρά τους ολοένα αυστηρότερους περιορισμούς στην κτήση συναλλάγματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...