Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»

Την ώρα που στην Ευρώπη εφαρμόζονται προϋπολογισμοί σκληρής λιτότητας και οι περισσότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με επώδυνα και άδικα φορολογικά μέτρα, κάποιοι εξακολουθούν να πληρώνουν ελάχιστους ή καθόλου φόρους. Η «Εμπόλεμη Ζώνη» αποκαλύπτει τη «φωλιά των φοροφυγάδων», στο στενό της Μάγχης, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 στις 23.20 στο MEGA το νέο ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Τα λεφτά πηγαίνουν στον “Παράδεισο”» μας μεταφέρει αρχικά στο Jersey, απέναντι από τις ακτές της Νορμανδίας, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στον κόσμο. Σ’ αυτό το «νησί του θησαυρού», με τις 53 διεθνείς τράπεζες και τις 30.000 πολυεθνικές εταιρείες, αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι έχουν «κρυφτεί», κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, περίπου 500 δις δολάρια.

Το ντοκιμαντέρ συνεχίζεται στον καντόνι του Zug, στην Ελβετία. Ο λεγόμενος «παράδεισος μέσα στον φορολογικό παράδεισο» έχει το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, για ξένες επενδύσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πόλη του Zug ζουν 25.000 κάτοικοι και δραστηριοποιούνται 30.000 πολυεθνικές εταιρείες. Οι μισές από αυτές όμως, είναι μόνο γραμματοκιβώτια και ταχυδρομικές θυρίδες!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Γεράρδης
ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: Σωτήρης Δανέζης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Δανάη Λειβαδά, Σοφία Κουβελάκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΗΧΟΣ: Άρης Βιτάλης
ΜΟΝΤΑΖ / ΜΙΞΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λίτσα Δελή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...