Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Λαυρεντιάδης: Ο «τύπος» που προσπάθησε να αλώσει τον τύπο

Ο… «τύπος» αλώνισε στο χώρο του τύπου επί ενάμιση χρόνο. Ο εξαγορασθείς τύπος στην πλειονότητά του σιώπησε για τα μαγικά κόλπα του πρώτου και οι αρχές (περί τύπου) αγρόν ηγόραζαν.
* Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έβαλε μπροστά το σχέδιο διείσδυσης στον τύπο από τον Σεπτέμβριο του 2009, δίχως αυταπάτες και δισταγμούς. Αγόρασε τον Δεκέμβριο του 2009 τράπεζα (το 31,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton) αντί να τρέχει στις τράπεζες. Χρηματοδότησε τις κύριες δουλειές του μέσω της Proton και τις μιντιακές εξαγορές τις βόλεψε μέσω συνεργατών του, που όμως εμφανίζονταν χρηματοδοτούμενοι μέσω της «δικής τους» τράπεζας αλλά και μέσω των εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη. Επί παραδείγματι, η Alapis έπαιρνε δάνειο από την Proton και έδινε και κάτι για την «Espesso», την «Ντόρα την Εξερευνήτρια», τον Flash και πολλούς άλλους.
Η μακαρίτισσα η Proton έβαλε τα πρώτα κεφάλαια για την είσοδο Λαυρεντιάδη στον τύπο. Στη συνέχεια εταιρείες γενοσήμων (η Alapis) φαρμάκων, σκυλοτροφών, εμβολίων ζώων, λιπασμάτων, καλλυντικών και φαρμακευτικού υλικού (πρόκειται για τις πρώην θυγατρικές της Alapis: Provet, Γερολυμάτος, Animal Health, Μέντιμεκ και Elfe) «τάιζαν» τις έτσι κι αλλιώς προβληματικές μιντιακές επενδύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2010 και κάποιο διάστημα εντός του 2011.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...