Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Στο διαδίκτυο τα ονόματα χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου

Προθεσμία 10 ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 6.700 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν στο δημόσιο αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να σπεύσουν στις εφορίες και να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Διαφορετικά θα δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι οφείλουν στο κράτος ποσά άνω των 150.000 ευρώ και αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.
Η προθεσμία που δίνει το υπουργείο Οικονομικών είναι έως την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν είναι απλή: θα πρέπει, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθούν στο διαδίκτυο τα ονόματά τους, να προσέλθουν στην εφορία που ανήκουν και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...