Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας 4.100 πλούσιοι Ελληνες

Φύλλο και φτερό θα κάνει η Εφορία τα περιουσιακά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις 4.100 πλούσιων Ελλήνων, με στόχο να εντοπίσει παραβάσεις και να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα περάσουν από το μικροσκόπιο τους, όπως αναφέρει και η «Ημερησία» 1.500 φορολογούμενους με μεγάλα εισοδήματα. Μάλιστα για τους 750 από αυτούς θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί ο τακτικός φορολογικός έλεγχος και να έχει εισπραχθεί το 75% των πρόσθετων φόρων και προστίμων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι επόμενοι. Στόχος είναι να έχει εισπραχθεί μέχρι το τέλος του έτους το 55% των πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Στη συνέχεια θα ελέγχουν 2.600 φορολογούμενοι με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας. Για τους 1.200 φορολογουμένους ο φορολογικός έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει εισπραχθεί το 65% των φόρων και των προστίμων που θα βεβαιωθούν.

Παράλληλα θα αποσταλούν στον εισαγγελέα 128 υποθέσεων φοροδιαφυγής μεγάλων φορολογουμένων για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ενώ θα πραγματοποιηθεί και «εσωτερικός έλεγχος» σε 240 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στελεχών και υπαλλήλων των Εφοριών. Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν 110 δηλώσεις διευθυντών και 130 δηλώσεις υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...