Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Προσφυγή της MIG κατά της Κύπρου για την Λαϊκή Τράπεζα

Την προσφυγή της Marfin Investment Group (MIG) κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται από την διμερή διεθνή σύμβαση σχετικά με την αμοιβαία προώθηση και προστασία των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, με ημερομηνία 30-3-1992.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η MIG επιδιώκει την προστασία της επένδυσής της στην Λαϊκή Τράπεζα ύψους 823.863.584 ευρώ λόγω παραβιάσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία των άρθρων 2,3 και 4 της Σύμβασης αυτής.
Η διαδικασία προβλέπει την προσπάθεια φιλικής επίλυσης της διαφοράς εντός χρονικού διαστήματος κατ΄ανώτατον όριο 6 μηνών και σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, την εκδίκαση της διαφοράς από διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα προσφύγουν και άλλοι ιδιώτες επενδυτές στην Λαϊκή Τράπεζα οι οποίοι νομιμοποιούνται βάσει της Σύμβασης ή βάσει παρεμφερών διεθνών συμβάσεων και προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου.
Η επίσημη έναρξη της διαδικασίας προσδιορίζεται για την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με την επίδοση «ειδοποίησης διαφοράς» (Notice of Dispute) προς την Κυπριακή Δημοκρατία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...