Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αντιδράσεις των κομμάτων για το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο»


Τη δημιουργία ενός νέου μεταβατικού ιδρύματος, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σχολίασαν τα πολιτικά κόμματα.

Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει να εκτιμά ότι η δημιουργία της νέας τράπεζας με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος, όπως σημείωσε σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το Νέο Τ.Τ. μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους».

Η νέα διοίκηση, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα περιουσία του Ελληνικού Κράτους και να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές τραπεζικές και κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και να διατηρήσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τα ΕΛ.ΤΑ.

Για πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου «αντί πινακίου φακής» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελήνων, Νότης Μαριάς.

«Η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της Τρόικας, εκτελεί κυριολεκτικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» αναφέρει ο κ. Μαριάς.

«Στέλνει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και ακολουθώντας μια πολιτική «αλά» ΑΤΕ, ετοιμάζεται να πουλήσει αντί πινακίου φακής ένα ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα», κατέληξε.

Την διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την πλήρη αποζημίωση των 72.000 μικρομετόχων της Τράπεζας, ζήτησε με χθεσινή δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας ότι «εξαφάνισαν» με απόφασή τους, που προετοίμαζαν ήδη από τον Αύγουστο του 2012, με τη γνωστή δήλωση του κυρίου Στουρνάρα περί μη βιωσιμότητάς του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: την ιστορική, κατεξοχήν τράπεζα λαϊκής αποταμίευσης στη χώρα μας, και ταυτόχρονα την τράπεζα με τους καλύτερους οικονομικούς δείκτες, σύμφωνα με την Blackrock.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών δεν αναφέρει κουβέντα για τη διασφάλιση ούτε των θέσεων εργασίας των 3500 υπαλλήλων του ΤΤ, ούτε των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...