Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ - Ποιες είναι οι διαφορές με το παλιό [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει σήμερα το νέο χαρτονόμιστα των 5 ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων θα έχει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα κυκλοφορήσει στις αγορές τον Μάιο.

Οι αλλαγές που θα έχει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ θα είναι το «πορτραίτο» της Ευρώπης στο ολόγραμμα, σε μία λωρίδα ελάσματος και στο υδατογράφημα. Ακόμα θα υπάρξει και αλλαγή στο χρώμα του αριθμού 5, το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο σμαραγδί.

 

Το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ είναι το πρώτο από τα νέα χαρτονομίσματα που θα κυκλοφορήσουν σταδιακά τα επόμενα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τα παλιά.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης θα εισάγουν μια δεύτερη σειρά χαρτονομισμάτων του ευρώ ονόματι «σειρά της Ευρώπης» η οποία θα περιλαμβάνει στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα, ένα πορτραίτο της Ευρώπης, μορφή της Ελληνικής μυθολογίας από την οποία προήλθε το όνομα της ηπείρου μας. Τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορήσουν σταδιακά μέσα σε μερικά χρόνια, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2013».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα σε αύξουσα σειρα.



Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...