Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομολογιακό δάνειο

Πάνω από τα επίπεδα των 3 δισ. ευρώ διαμορφώνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές που έχουν υποβληθεί από επενδυτές για το ομολογιακό δάνειο των 500 εκατ. ευρώ που εκδίδει η Τράπεζα Πειραιώς.


Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανοίξει τα βιβλία προσφορών για την έκδοση ομολόγου, το πρώτο που εκδίδει τράπεζα της χώρας από το 2009, σύμφωνα με ανάδοχο της έκδοσης.


Η απόδοση του ομολόγου τριετούς διάρκειας 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,125%, με το ύψος των προσφορών να έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το κύριο ανάδοχο, αναφέρει το Reuters.

Η απόδοση αναμενόταν αρχικά να διαμορφωθεί μεταξύ 5,25% και 5,50%, αλλά αναθεωρήθηκε πτωτικά λόγω του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι ανάδοχοι έχουν ήδη συλλέξει προσφορές ύψους 1 δισ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει την χαμηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση (Caa1/CCC/B-) από όλες τις τράπεζες που επιδιώκουν να εκδώσουν χρέος υψηλής εξασφάλισης.

Η έκδοση αποτελεί σταθμό για τις τράπεζες της χώρας, που είναι αποκλεισμένες από τις αγορές για τόσο καιρό που δεν έχουν πλέον ομόλογα.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...