Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Με μπλόκο στη μείωση της τιμής του ρεύματος της ΔΕΗ απειλεί η Κομισιόν

Η ΕΕ θεωρεί τα χαμηλότερα τιμολόγια προς την βιομηχανία κρατική ενίσχυση και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις

«Φρένο» και στα μέτρα για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για την ενεργοβόρο βιομηχανία που εγκρίθηκαν μέσω της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ απειλεί να βάλει η Κομισιόν, χαρακτηρίζοντάς τα κρατική ενίσχυση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το θέμα τέθηκε στην ελληνική πλευρά κατά την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, σε σύσκεψη με στελέχη του ΥΠΕΚΑ που συνόδευαν τον κ. Μανιάτη, εξέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα μέτρα που το ελληνικό Δημόσιο εισηγήθηκε στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ.

Μάλιστα άσκησαν κριτική για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν και τόνισαν ότι κατά την εκτίμησή τους και την ενημέρωση που έχουν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για κρατική ενίσχυση. Είπαν στα στελέχη του ΥΠΕΚΑ ότι αναμένουν ενημέρωση από την ελληνική πλευρά πριν προχωρήσουν σε αιτιολογημένη γνώμη περί κρατικών ενισχύσεων. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή να προχωρήσει η υλοποίηση των μέτρων και να σταλεί παράλληλα το ενημερωτικό προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. με την τεκμηρίωσή τους.

Η εξέλιξη αποτελεί για τη βιομηχανία το δεύτερο «χτύπημα» από την πλευρά της Κομισιόν.

Εχει ήδη απορρίψει δύο φορές το μέτρο της διακοψιμότητας από το οποίο ανέμενε εξοικονόμηση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ ετησίως και με τη νέα παρέμβασή της θέτει εν αμφιβόλω την ενίσχυσή της με ένα συνολικό ποσό της τάξης των 65 εκατ. ευρώ ετησίως για τη διετία 2014-2015. Τα μέτρα για τη μείωση του κόστους ρεύματος αποτιμήθηκαν από τη βιομηχανία ως θετικά και ήδη η Σιδενόρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχωράει σε νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...