Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη στην ανακοίνωση της ΑΕΠΙ Α.Ε.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να δεχθώ τις νουθεσίες και τις συμβουλές της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε. προς εμένα προσωπικά και τους 74 ακόμη συναδέλφους... Βουλευτές που ζητούμε τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για την είσπραξη και διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων.


Και αυτό διότι, οι κύριοι της ΑΕΠΙ Α.Ε. αρκούνται για μια ακόμη φορά, να διατείνονται ότι τηρούν την νομιμότητα και να επικαλούνται την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Την ίδια στιγμή επιμένουν να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα.


Δεν απαντούν ούτε για τα ποσά που εισπράττουν, ούτε για τα ποσά που αποδίδουν, ούτε για τα κριτήρια με τα οποία τα εισπράττουν, αλλά ούτε για τις συμβάσεις που έχουν κάνει.

Για όλα τα παραπάνω άλλωστε, από το 2003, οι ίδιοι οι Πνευματικοί Δημιουργοί είχαν στραφεί εναντίον της ΑΕΠΙ Α.Ε., προσφεύγοντας στην Ανεξάρτητη Αρχή «Επιτροπή Ανταγωνισμού» και η οποία της επέβαλε μια σειρά από κυρώσεις και πρόστιμα (500.000€).

Ως Κρητικός στην καταγωγή, γνώστης και θαυμαστής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, σας πληροφορώ ότι συνδέομαι στενά και φιλικά με τους καλλιτέχνες που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΑΕΠΙ Α.Ε. και διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε έγινε η παραμικρή νύξη για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αντίθετα, γνωρίζω εκατοντάδες περιπτώσεις χρηστών μουσικής, επαγγελματιών, καταστηματαρχών, εστιατόρων κλπ, οι οποίοι διαμαρτύρονται εντονότατα για το καθεστώς που η ΑΕΠΙ Α.Ε. λειτουργεί απέναντί τους.

Και τέλος, θέση και των 75 Βουλευτών είναι η ύπαρξη και λειτουργία εταιρειών είσπραξης και διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά με ένα σύγχρονο, διαφανές, δίκαιο και εναρμονισμένο -στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες- καθεστώς, τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους χρήστες μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...