Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Nomura: Βλέπει ακόμα χαμηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων μετά τη συμφωνία

Πώς σχολιάζει ο επενδυτικός οίκος το Ποτάμι και το νέο πολιτικό σκηνικό, εν όψει των εκλογών του Μαΐου που τραβούν τώρα την προσοχή της αγοράς


Το ράλι των τιμών των ελληνικών ομολόγων θα έχει και συνέχεια, εκτιμά η Nomura, σημειώνοντας μάλιστα ότι εφόσον η Αθήνα προχωρήσει στην έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου με απόδοση 6%, τότε και τα 10ετή ομόλογα θα πρέπει να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο τιμών, ώστε οι αποδόσεις τους να πέσουν πιο κοντά στο 6% (από τα επίπεδα του 6,8% όπου βρίσκονται σήμερα).


(Ως γνωστόν, όταν οι τιμές αγοράς και πώλησης των ομολόγων ενισχύονται, οι αποδόσεις τους -επιτόκιο- υποχωρούν).

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα δίνουν κέρδη 18% από τις αρχές του έτους, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 15 κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης που παρακολουθεί το Bloomberg.

Η Nomura βλέπει την τιμή του strip κοντά στο 70. “Πρακτικά, βλέπουμε κάποια πρόσθετα περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα, ειδικά εάν στην  ψηφοφορία (του πολυνομοσχεδίου για τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα) στο κοινοβούλιο δεν προκύψουν εκπλήξεις, καθώς η αγορά θα εστιάζει εκ νέου στο theme της έκδοσης ομολόγων”, σημειώνει ο οίκος σε σημερινό του σημείωμα.

Πάντως, όπως σπεύδει να επισημάνει η Nomura, δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της αξιολόγησης της τρόικας, ο οίκος εκτιμά ότι το ενδιαφέρον της αγοράς θα στραφεί στο επόμενο μεγάλο γεγονός, τις βουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Όπως διαπιστώνουν οι αναλυτές, η εμφάνιση του νέου πολιτικού κόμματος, του Ποταμιού, περιπλέκει και πάλι το πολιτικό σκηνικό.

Το Ποτάμι παίρνει ποσοστά περίπου 8% στις δημοσκοπήσεις, κερδίζοντας περισσότερες ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ παρά τη ΝΔ, αλλά πλήττοντας και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιθωριοποιείται ακόμα περισσότερο, τονίζεται. “Όπως έχουμε προειδοποιήσει και στο παρελθόν, ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στις ευρω-εκλογές έχει τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, καθώς οι βουλευτές του ίσως ακολουθήσουν προσωπικές στρατηγικές εξόδου οι οποίες δεν συνάδουν με τη σταθερότητα της κυβέρνησης”, εξηγούν οι αναλυτές της Nomura.

Πάντως, ο οίκος δηλώνει πως με δεδομένες τις δομικές αλλαγές που συντελούνται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, θα περιμένει περισσότερα στοιχεία για την επιρροή του Ποταμιού, πριν να επιχειρήσει να εκτιμήσει την κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...