Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αυστριακή τράπεζα αποζημιώνει πελάτη της για λάθος επένδυση σε ελληνικά ομόλογα

Δικαστήριο έκρινε ότι η επένδυση ήταν μεγαλύτερου κινδύνου από ό,τι επιθυμούσε ο πελάτης της τράπεζας


Το ποσό των 88.000 ευρώ καλείται να καταβάλει σε πελάτη της ιδιωτική αυστριακή τράπεζα διοτί τον είχε συμβουλεύσει λάθος στην αγορά ελληνικών ομολόγων.


Το Δικαστήριο Εμπορικών Υποθέσεων της Βιέννης έκρινε ότι η εκτίμηση από την τράπεζα του κινδύνου των ελληνικών ομολόγων τη δεδομένη στιγμή της αγοράς τους από τον επενδυτή και τη σύζυγό του δεν ήταν ορθή, διότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για επένδυση μεγαλύτερου κινδύνου απ’ ό, τι επιθυμούσε ο πελάτης της.

Την απόφαση δημοσιεύσαν την Πέμπτη αυστριακές εφημερίδες επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω πελάτης επένδυε κυρίως σε ασφαλή ομόλογα και χρεόγραφα με χαμηλό βαθμό κινδύνου, απορρίπτοντας πάντα εκείνα του υψηλού κινδύνου. Το 2010, όμως, ο σύμβουλος της τράπεζας τού πρότεινε την αγορά ελληνικών ομολόγων, τα οποία η τράπεζα αξιολόγησε στη «βαθμίδα 2», δηλαδή αυξημένου κινδύνου.

Στην απόφαση επισημαίνεται πως ο επενδυτής εμπιστεύτηκε την τράπεζα σε ό,τι τον είχε συμβουλεύσει ανάλογα με τον επενδυτικό του στόχο, κάτι που όμως δεν συνέβαινε, καθώς αυτή θα έπρεπε - πάντα σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση - να είχε αξιολογήσει τότε τα ελληνικά ομόλογα στη «βαθμίδα 3», δηλαδή υψηλού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...