Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Deutsche Bank: Υπάρχει ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα

Υψηλότερα των μέσων εκτιμήσεων, στο +0,8% εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014, ενώ το 2015 αναμένει να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία κατά +2%...

Την ξεκάθαρη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει η Deutsche Bank στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζοντας πως «το αφήγημα σχετικά με την Ελλάδα βελτιώνεται ξεκάθαρα. Υπάρχουν ενδείξεις δυναμικής στην οικονομία. 


Το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψε νωρίτερα του αναμενόμενου». Αυτό δήλωσε ο Μαρκ Γουόλ, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρωζώνη στη γερμανική τράπεζα, προσθέτοντας: «Υπήρξαν τα μηνύματα από την ΕΕ, ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει για την ελάφρυνση του χρέους, αν και αυτό αργότερα στο καλοκαίρι. Επομένως, υπάρχει ένα θετικό υπόβαθρο που συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά τις αγορές των ελληνικών τίτλων»

Την ίδια ώρα υψηλότερα των μέσων εκτιμήσεων, στο +0,8% εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014, ενώ το 2015 αναμένει να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία κατά +2%.

Στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ειδικά για την Ελλάδα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η πορεία του αποπληθωρισμού θα συνεχιστεί και το 2014, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά -0,6%, ενώ το 2015 οι τιμές θα ανακάμψουν κατά +0,2%.Στο δημοσιονομικό μέτωπο αναμένει το έλλειμμα του προϋπολογισμού να υποχωρήσει στο 2% το 2014 και στο 1% το 2015.

"Κατά γενική ομολογία, η κατάσταση της Ελλάδας είναι σαφές πως βελτιώνεται. Διαφαίνονται ενδείξεις πως η οικονομία αποκτά momentum", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Mark Wall, επικεφαλής αναλυτής της γερμανικής τράπεζας, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

H είδηση πως η Ελλάδα πέτυχε τον στόχο για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος, νωρίτερα του αρχικού χρονοδιαγράμματος, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, επισημαίνει ο Wall.

"Υπάρχουν θετικά μηνύματα από την Ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να κάτσουν στο τραπέζι με την ελληνική πλευρά και να συζητήσουν τρόπους περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αυτό θα συμβεί, αλλά θα συμβεί αργότερα το καλοκαίρι", σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο αναλυτής της Deutsche Bank.

"Από όλα τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα για την Ελλάδα. Το κλίμα αυτό επιδρά στην ελληνική αγορά και στα ελληνικά assets", υποστηρίζει ο Mark Wall.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...