Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κέρδη 2,74% στο Χ.Α.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τις διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.

Μετά τον πρόεδρο της Κομισιόν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την οικονομία, Ολι Ρεν, δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι οι χρόνοι ωρίμανσης των δανείων της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι ανάγκη να εναρμονιστούν και πως ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σύντομα το ζήτημα αυτό για την Ελλάδα .

Από την πλευρά του ο κ. Στρος - Καν, ερωτηθείς σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, ανέφερε ότι και το ΔΝΤ είναι έτοιμο να το πράξει

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.533,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 2,74%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 109,93 εκατ. ευρώ.

Κέρδη της τάξης του 3,64% παρουσίασε και ο τραπεζικός κλάδος με τις μετοχές της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank να ενισχύονται πάνω από 4%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 140 κινήθηκαν ανοδικά, 36 υποχώρησαν και 51 παρέμειναν αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...